Een Casus

De cliënt zit op de stoel , de genezer begint met magnetiseren.
Helga, ons fictieve voorbeeld, heeft last van vermoeidheid en veel hoofdpijn, vooral als de menstruatie moet doorkomen. Verder is ze snel gespannen en bezorgt om de kinderen. Haar echtgenoot is nogal een gespannen type en daardoor loopt Helga dan weer op de teentjes wat de hoofdpijn verslechtert . Een vicieuze cirkel .

Eerst even een totaal beeld maken, door alle belangrijke chakra’s in het lichaam na te lopen: van boven naar beneden, anders raakt de energie in de knoop want alle negatieve energie moet richting aarde weggewerkt worden om het lichaam op te schonen.
Als we Helga bij het hoofd nemen, wordt daar heel veel spanning gevoeld. Het hoofd voelt als een tijdbom, maar zit het probleem ook werkelijk in het hoofd? Verder voelende, omlaag naar het 5e chakra, waaronder de schildklier valt en daar wordt ook spanning gevoeld zowel aan de voor- als achterzijde. Met deze handoplegging op de keel en nek vindt tussen beide handen nu een uitwisseling van energie plaats: “He” roept Helga dan verrast, “wat is dat heet zeg!” Wat heb jij warme handen!” Dat wordt ontkend en Helga mag de handen voelen en die voelen ‘gewoon’ aan. Het warmtegevoel bij Helga komt omdat de energiestoring bij haar schildklier reageert. De warmte komt uit haar eigen lichaam, niet uit die van de magnetiseur.

Na een paar minuten wordt het keelgebied rustig en wordt er naar andere storingsvelden gezocht. De ervaring zegt dat ook het niergebied bij vrouwen snel ontregeld is, en daaraan gekoppeld de onderbuik met de vrouwelijke organen. Als daar ook wat spanning is weggenomen, wordt opnieuw het hoofdgebied gecontroleerd en geconstateerd dat dit gebied al een stuk beter aanvoelt.
De spanning is van boven naar beneden afgevoerd en het lichaam zal dat een tijdje kunnen vasthouden. In het begin kijkt het lichaam als het ware al naar de volgende behandeling uit, maar als de genezing echt doorzet verandert dat vanzelf en kunnen de sessies over een langere tijd uitgesmeerd worden.

Helga voelt zich tijdelijk even vrij suf en loom, dat is belangrijk om te moeten ontspannen, en je even over te geven aan de ontstane rust in het lichaam. “Goh zeg, kan ik je handen niet meenemen naar huis?” zegt Helga nog bij het afscheid.

De magnetiseur voelt letterlijk hoe de energiehuishouding er voor staat. Door het magnetiseren gaat de energie weer stromen zoals het moet. Denk aan een heet hoofd en koude voeten, neem wat energie van het hoofd af en leidt dat naar de voeten, en het effect is perfect evenwicht.
Natuurlijk kunnen de voeten in een bak heet water gestopt worden, maar dat neemt niet het hete hoofd weg, en dit is nu eigenlijk wat de reguliere geneeskunde wel doet, het lijkt even te helpen maar uiteindelijk verandert er niets. De basis van gezondheid valt en staat met de toestand van de energie. Boosheid bijvoorbeeld is een verandering in energie, zo ook verdriet en dat geeft allemaal niks, als het lichaam daarna, maar weer zijn harmonie kan terug vinden.
Boosheid over? Energieniveau weer normaal. Verdriet, ja dat gaat niet zo snel over dus geeft met de tijd gegarandeerd problemen. Stress? Als daar niets aan wordt veranderd door de levensstijl in positieve zin te wijzigen, of cliënt zichzelf niet stevig in de kladden pakt dan raakt de energie behoorlijk uit balans met alle gevolgen van dien.
De magnetiseur herkent in de praktijk hoe cliënt zijn lichaam werkt. Hoe dat lichaam met zijn energie omspringt en waar de gaten in de jas (aura) zitten en stopt ze weer dicht: de magnetiseur heelt. Het leuke is dat elk lichaam dat op zijn eigen wijze doet. Ook een fout in het denken van de reguliere geneeskunde, die iedereen met dezelfde kwaal ook hetzelfde behandelt.

In principe is bij de eerste en tweede sessie al merkbaar dat er veranderingen zijn opgetreden die aangeven dat het lichaam probeert orde op zaken te stellen. Schade kan een magnetiseur nooit berokkenen omdat de magnetiseur niet iets aan de cliënt toevoegt, er wordt alleen maar harmonie gebracht en de eigen persoonlijke kenmerken worden daardoor duidelijker.