MAGNETISEREN

Theoretisch kunnen we het magnetiseren haarfijn uitleggen. Maar dat dient dan wel aangevuld te worden met de eigen ervaring van de therapeut ofwel hoe het in zijn of haar praktijk werkt. Iedere magnetiseur heeft zo zijn eigen manier van werken en benadering van de cliënt zijn/haar problemen.
Stel iemand komt bij me met een vracht aan klachten. Er is eigenlijk kop noch staart aan vast te knopen. Zijn of haar dokter weet het waarschijnlijk ook niet meer. De te behandelen persoon moet gewoon op een stoel zitten waar de magnetiseur gemakkelijk omheen kan werken. Een kruk zou beter zijn maar de meeste mensen kunnen dat niet een halfuur volhouden. Een gewone stoel met rugleuning is vaak vanuit dat oogpunt gemakkelijker en als je ergens bij moet hoeft de patiënt alleen maar even met het zitvlak verschuiven. Collega’s werken ook wel met een massagetafel.

Het is belangrijk dat tijdens het magnetiseren de cliënt(e) de handen en benen losjes houdt dus niet in en over elkaar want dan zal de stroming van de energie blokkeren, en het belangrijkste principe van magnetiseren is juist dat energie moet stromen! Nog een tegenwerkende factor is pure kunststof kleding. Het werkt onprettig en geeft een verstoord beeld van de werkelijke energetische lading van de te behandelende persoon en het geleidt ook niet: je kunt de negatief geladen energie er niet gemakkelijk uittrekken.
Elke genezer werkt vanuit wat hij (lees ook zij) voelt, dus iedereen werkt anders en dat betekent niet beter of slechter, maar wel dat gewerkt moet worden zoals hij het voelt, want volgens ‘het boekje’ zou nu wel eens niet kunnen werken!

Zo zijn er genezers die behandelen zonder de cliënt(e) aan te raken, ze kunnen magnetiseren door op het lichaam zelf te ‘strijken’ en weer anderen willen graag via de blote huid werken. Dit laatste kan echter om ethische redenen problemen opleveren en leiden tot het idee van ongewenste intimiteiten. Zelf strijk ik over de kleding heen, en heb liever geen contact met de blote huid, de kleding geleidt voor mij de storing beter naar de oppervlakte zodat ik het met de hulpchakra’s van mijn handen er als het ware uit ‘trek’.
Magnetiseren is net als de homeopathie een totaal (holistische) behandeling. Het lichaam is geen doos met losse onderdelen maar alles heeft onderling contact en werkt nauw samen. Als ergens in het circuit een storing zit dan hebben de andere lichaamsorganen daar last van.
Door het hele lichaam in dit proces te betrekken zorg je voor een optimaal effect. Alles wordt even doorgelicht en schoongeveegd als er ‘wat’ zit. Daardoor kunnen de lichaamsprocessen even verder zoals vóór de energetische storing en heeft het lichaam tijd om orde op zaken te stellen. Want pas op: het lichaam moet het uiteindelijk zelf doen!
De magnetiseur voegt niets toe aan cliënt zijn gezondheid, het lichaam doet het zelf. Het enige wat gebeurt is dat de energie banen weer schoon en fris zijn zodat alles kan stromen want energie moet stromen en ruimt dan zelf de meeste rommel wel op die het onderweg tegenkomt.

Het maakt dan ook niet uit wat je mankeert of hoe erg het is, het is alleen een kwestie tijdens het magnetiseren domweg steeds opnieuw die storingsvelden op te ruimen. Iemand die heel ziek is heeft alleen meer tijd nodig omdat het lichaam steeds in zijn oude patroon terug wil vallen.
Door geregeld te magnetiseren geef je het lichaam het idee dat de harmonie die in het lichaam door het magnetiseren wordt opgeroepen de enige juiste is, en zal die energie vast gaan houden, eerst maar van korte duur en dan geleidelijk aan als het genezingsproces vordert, langer. Hooguit is er af en toe sprake van een terugval omdat er in iemands omgeving veel gebeurt wat weer invloed heeft op de zwakke plekken in iemand zijn aura.