ASTROLOGIE

De kennis van astrologie van de meeste mensen gaat niet verder dan de kleine zogenaamde “voorspellende” stukjes in tijdschriften of dagbladen. Dit soort stukjes wekken de indruk dat het mens’dom’ slechts in 12 soorten is verdeeld en wel in:

Ram (Aries)
Stier (Taurus)
Tweelingen (Gemini)
Kreeft (Cancer, Moonpeople)
Leeuw (Leo)
Maagd (Virgo)
Weegschaal (Libra)
Schorpioen (Scorpio)
Boogschutter (Sagittarius)
Steenbok (Capricornus)
Waterman (Aquarius)
Vissen (Pisces).

Niets is minder waar want iedereen heeft naast zijn Sterreteken ook nog een:
Ascendant en Midhemel, Descendant en Zuidhemel

Daarbij komen dan ook de Planeten:
Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto, Cheiron, de 2 Maanknopen, de spirituele punten en het Gelukspunt.

De Planeten, Ascendant en Midhemel maken hoeken ten opzichte met elkaar die de astroloog gebruikt in zijn horoscoopuitleg van een bepaald persoon.
Deze hoeken heten:
Conjunctie, Sextiel, Vierkant, Driehoek, Oppositie, Inconjunctie en vele andere.

Dit hele systeem is dan ook nog weer onderverdeeld in 12 huizen met hun eigenschappen en Heersers.

Het sterrenteken van iemand is dus niet alleen maar MAAGD maar bevat bijv. een
Ascendant SCHORPIOEN, Maan in BOOGSCHUTTER.
Dat wil zeggen dat het karakter in grote trekken bepaald wordt door
MAAGD, SCHORPIOEN & BOOGSCHUTTER .
Wanneer in de Ascendant veel planeten staan – een stellium genaamd – kan de persoon wel eens veel meer Schorpioen dan Maagd eigenschappen bezitten.

Een Horoscoop is dus een uniek gebeuren en er is geen horoscoop gelijk op deze aarde. Want al zou iemand exact op hetzelfde tijdstip geboren worden dan zijn de plaats van de geboorte verschillend waardoor er een geheel andere ascendant en planeetstanden ontstaan. Over de verschillende aspecten maar niet eens te spreken, en niet onbelangrijk de beweging van de planeten die we waarnemen en waaruit conclusies kunnen worden getrokken.

De Astrologie is bij de meeste mensen alleen maar bekend als een voorspellend medium. Dit is echter niet het geval. Astrologie leent zich zeer goed voor het maken van een karakteranalyse waarbij dan alle hierboven genoemde planeetstanden en ascendant enz. in aanmerking genomen worden.

Met de MEDISCHE ASTROLOGIE is de ziekte aanleg van iemand te bepalen en wat er voor ziekten of ongelukken in iemand zijn leven kunnen voorkomen. Zo is het mogelijk om iemand te waarschuwen voor de gevaren die hij of zij loopt voor bepaalde ziekten en/of ongelukken.

Met de SPIRITUELE ASTROLOGIE kan de astroloog/therapeut je helpen met het maken van belangrijke keuzes hoe verder te gaan met je leven als je dreigt vast te lopen. Dit kan je vergelijken met een goed onderbouwde psychologische analyse.

Heb je interesse in een fijn afgestemde analyse over je zelf of een specifieke vraag, dan kan je een Horoscoop radix laten berekenen. Wil je een meer persoonlijke aanpak voor een bepaald patroon in je leven waar je niet uitkomt voor jezelf? Mail dan naar Herbaru, behalve je naam

GEBOORTEDATUM,
GEBOORTETIJD -binnen 10 minuten nauwkeurig- ( geboorte uittreksel gemeente)
GEBOORTEPLAATS.