Huidproblemen en wat we er aan kunnen doen

Over het algemeen denken we met huidproblemen aan een behandeling bij de schoonheidsspecialiste, en niet direct aan de alternatieve genezer, homeopaat of natuurgeneeskundige. Dit is ook logisch want de huidproblemen zitten zichtbaar aan de buitenkant en dan behandelen we, vanuit het reguliere principe, de buitenkant.

Toch is deze gedachtegang niet goed te rekenen, want het is juist de huid die optreedt in het belang van de binnenkant van uw lichaam. De huid is in samenspraak met het lichaam aan het opruimen en reinigen van processen die aan de binnenkant niet helemaal goed verlopen of tijdelijk onder druk staan.

Daarom is het zinnig, hier eens bij stil te staan als je in de wachtkamer van de schoonheidsspecialiste zit in afwachting van die weldadige behandeling. Zo’n lekkere massage, waarbij de oude huidcellen worden afgevoerd en waarbij de doorbloeding flink wordt gestimuleerd: heerlijk genieten is dat!

Voor een probleemloze huid kan dit voldoende zijn, al zou ik als homeopaat ook hier aanraden een paar maal per jaar, voor- en najaar een drainagekuur voor de desbetreffende reinigende organen zoals lever en nieren te ondergaan. De toxische- en andere stofwisselingsslakken hoeven dan niet door de nooduitgang (uw huid) naar buiten te worden gedreven maar worden gestimuleerd om via de lever- en nierfunctie te vertrekken. Je zou het zelfs kunnen ruiken aan de sterkere geur en kleur van uw urine of ontlasting. Je kunt zelfs een beetje moe worden omdat de energie in je lichaam wordt aangesproken voor al dat extra werk. Dat gaat goed zo! Laat maar gebeuren want na een paar dagen is het omgekeerde het geval en voel jij je fitter worden. Misschien had je wel eens hoofdpijn of spierklachten en zijn die meteen mee vertrokken!

Er valt te denken aan allerhande problemen van jeugdpuistjes tot zwaardere vormen van huiduitslag, krentenbaard, zwangerschaps- en andere ontsierende vlekken, overbeharing, uitslag rond de menstruatieperiode (hormonale problematiek) eczeem op de behaarde hoofdhuid en elders op het gezicht of lichaam in al zijn facetten en ook haaruitval. De naam van de kwaal doet er niet toe want de homeopaat kijkt en luistert en door de beschrijving zoekt hij de middelen die het kunnen genezen erbij. Dat is dan ook bij iedere persoon anders.

Als deze benadering je aanspreekt en je begrijpt hoe het verband tussen uiterlijk en innerlijk er wel degelijk toe doet legt zoeken we voor jou naar de juiste ondersteuning voor het probleem zodat de schoonheidsbehandeling zelf veel meer tot zijn recht kan komen omdat deze een onderbouwing krijgt naar de werkelijke oorzaak.