Werken met chakra’s en overbodige pillen de deur uit!

Er zijn zoveel medicijnen in omloop, dat we door de bomen het bos dus niet meer zien : het kan zo niet verder! Het zijn niet alleen de echte oudjes die zakken vol pillen slikken, ook de huidige generatie begint voorzichtig met voedingssupplementen om de gezondheid te bevorderen en te stimuleren, het effect is weldra hetzelfde: zakken vol met overbodige ‘additieve’ pillen. Wie zijn schuld is dit nu: de schuld van de voorschrijvende arts, het te gemakkelijke herhalingsrecept bij de apotheek, het niet kunnen genezen van de zieke mens, of onze eigen gemakzucht om maar een pilletje in te nemen en niet verder te kijken dan onze neus lang is?

Alles begint met de geboorte, of nee, daarvoor al, met de bevruchting. Dan daalt de ziel in het uitgezochte moederlichaam waar het in harmonische omstandigheden zou moeten kunnen uitgroeien tot een volwaardig mens. Daar gaat af en toe al wat fout omdat niet alle moeders volledig in harmonie zijn met hun omgeving. Dat kunnen de omstandigheden zijn, armoede, de partner, of het karakter van de moeder wat niet helemaal overeenkomt met het karakter van de nieuwkomer. Broze gevoelige materie die ik hier verder laat rusten.

De Libanese dichter Kahil Gibran schreef het al in zijn boekje ‘de Profeet’: “kinderen komen door jou maar zijn niet van jou…” Kinderen zijn zichzelf, ze zijn alleen als embryo van de moeder afhankelijk en nog een kleine periode bij het opgroeien.
Maar wat is een kind? Is een kind niet een kleine onvolgroeide mens, waarvan lichaam en geest nog moet uitdijen, net als het heelal nog steeds uitdijt? Het moet zich net als de lotusbloem kunnen ontvouwen en doet dit in het begin in de baarmoeder van zijn draagmoeder als een soort parasiet en later binnen het veilige omhulsel van zijn eigen lichaam, zelfstandig. Alleen zo kan de ziel in deze wereld, de enige wereld die wij als mens kennen, overleven. De ziel daarentegen die is ingedaald in het embryo, was en is te allen tijde volwaardig, compleet, en onveranderlijk tijdens het ons ongekende leven in het hemelse firmament of universum en tijdens zijn aardse worsteling. Of je nu spreekt over geboren worden of sterven, de ziel gaat zoals ze is gekomen via dezelfde weg.

De ziel wordt door helderziende waarnemers die dit fenomeen hebben mogen zien wel omschreven als prachtige, transparante wezentjes, met alle ons reeds bekende regenboogkleuren in zich, die we als we goed kijken terugvinden in de ontwikkeling van het menselijke of dierlijke lichaam als de zeven energiecentra of Chakra’s. Zo laat de ziel zich zien in haar enige waarneembare, tere en vluchtige gestalte en daalt zo na de bevruchting neer in de veilige baarmoeder waar de ontplooiing tot mens kan beginnen. Daar beginnen de tere kleuren zich te ontwikkelen tot de zeven energie radertjes, die de Oosterse religies omschrijven als energiewielen of Chakra’s (Sanskriet) en die we wel kennen van evenzoveel tekeningen en prenten. Je zou kunnen spreken van de etherische blauwdruk van het vluchtige geestelijke- en grofstoffelijke lichaam met zijn aura en etherische velden, als brug naar de eeuwige, unieke ziel.

De Chakra’s ontwikkelen zich in de baarmoeder en rijgen zich aanéén tot de door ons zo genoemde ‘Kundalini’, langs ons ruggenmergkanaal, de basis van ‘Chi’ of ook wel onze levensenergie, die ons stevigheid moet geven: de voeten op de grond, zelfrespect en medeleven, maar ook geestelijke rijkdom en spiritualiteit. Dit kan alleen als we tijdens ons aardse leven in staat zijn de energie te voeden met de kracht van de elementen aarde, water, vuur, lucht en licht en zo doorstromen naar de geest. Die voeding wordt op zijn beurt aangemaakt door stroming, beweging. Het maakt niet uit, uit welke hoek de wind ( = geest ) waait zolang er maar beweging is, is er leven en zolang er leven is, is er hoop, zegt men toch? Een genezingsproces op gang brengen betekent alleen maar de energiestroom in beweging houden of als er stilstand is geweest de stilstand (energetische blokkade) opheffen of als er ergens een ophoping is van energie (ontstekingsproces of overspanning) het teveel aan energie afvoeren. Het maakt niet uit vanuit welke hoek we die energie kunnen aanzetten, als we maar beweging oproepen. Wij kennen beweging tegenwoordig alleen maar als sport, wandelen en fietsen, of krachtsport, maar er is een andere manier van bewegen die iedereen kan opbrengen, jong en oud, met een ander resultaat, meer direct inwerkend op onze energiepunten in het lichaam, de basis van ons welbevinden.

ENERGIE is een begrip en één geheel, niet deelbaar in stukjes hier en stukjes daar. Energie is ondeelbaar, maar daardoor juist wel te gebruiken en te sturen. Natuurlijk ben je een vrij mens, en kun je ervoor kiezen met seks te stoppen door omstandigheden, maar je kunt ook kiezen er wat aan te doen. Nee, niet met viagra…één van die miljoenen pillen die niet nodig zouden zijn, met hun bijwerkingen. Bovendien denk eens na wat doen die pillen met je Chakra’s? Zouden zij die prachtige natuurlijke energiebronnen niet juist stuk maken? Uiteraard mag je nooit zomaar stoppen met medicatie en wie in zijn leven veel medicatie heeft gebruikt loopt de kans dat de Chakra’s blijvend zijn vernield, immers wat stuk is, is stuk en als er geen spoortje energie meer over is… dan wordt het moeilijk, maar dat is doemdenken en daar doen we niet aan mee.

Er is een andere weg: de weg van bewustwording, van: ”waar zijn we mee bezig?” We moeten leren weer bij de bron (Chakra’s) te beginnen en daar hoeven we geen bewijzen voor te leveren en geen dure woorden of moeilijke diagnoses voor te stellen. Zelfs geen psychotherapeut die allerlei mogelijke trauma’s uit een verleden weer naar boven haalt en waar je met pijn en moeite weer doorheen moet! Chakratherapie bewijst zichzelf door het resultaat van eenvoudige oefeningen. Je kan spelen met je derde oog en helderziendheid, het zesde Chakra. Je kan macht uitoefenen in de negatieve zin van het woord maar ook een goede leidinggevende figuur zijn door het derde Chakra in evenwicht te brengen, je kan zelfs stervenden begeleiden door hen via jouw Hartchakra en je zevende Chakra te leren loslaten, en overbodige pillen de deur uitgooien (wel in overleg met je arts natuurlijk en door af te bouwen) en werken aan je fysieke- en geestelijke gezondheid via deze energiepunten.